Twaróg półtłusty 500g – Kaczamarek

19,60 

Twaróg wiejski produkowany tradycyjnymi metodami, przy użyciu naturalnych składników. Ma niepowtarzalny smak, zapach i konsystencję tradycyjnego, wiejskiego twarogu.Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków.

Opis

Skład twarogu to tylko i wyłącznie mleko surowe niepasteryzowane, wytwarzany jest w rodzinie od pokoleń na własne potrzeby dopiero teraz postanowiliśmy podzielić się tym z innymi. Twaróg jest nieprasowany stąd posiada inną strukturę co w pewnej mierze wpływa na jego ostateczny kształt i smak.
Produkt ten jest znakomitym źródłem pełnowartościowego białka – budulca tkanek, kości, niezbędnego także do wytwarzania enzymów, hormonów i ciał odpornościowych oraz wapnia – podstawy do budowy kości. Twaróg zjedzony na śniadanie dostarcza organizmowi niezbędnych przez cały dzień składników odżywczych. Jest także lekkostrawny, ponieważ bakterie użyte do zakwaszenia mleka rozkładają cukier mlekowy (laktozę), przekształcając go w łatwo przyswajany kwas mlekowy. Dlatego twarożki należą do najwcześniej wprowadzanych posiłków w diecie małych dzieci, a nawet niemowląt.

Zastosowanie twarogu w kuchni jest naprawdę szerokie. Możemy go jeść na śniadanie, obiad jak i kolację. Popularne robienie past do kanapek na bazie twarogu. Można do nich dodawać szczypiorek, rzodkiewkę, kiełki lub wędzone ryby. Twaróg możemy wykorzystać także jako nadzienie do naleśników, pierogów bądź pączków, jest również niezbędnym składnikiem popularnego w naszym kraju sernika. Twaróg można podawać jako dodatek do makaronu, zarówno na słodko z owocami, jak i wytrawnie z pieczarkami i szczypiorkiem. Osoby, które są na diecie, mogą przygotowywać sałatki z twarogiem, zastępując nim bardziej tłuste sery, takie jak mozarella.

Gospodarstwo Rolne Iwona i Michał Kaczmarek

Twaróg w naszej rodzinie jest praktycznie od zawsze. Ok 10 lat temu poczyniliśmy pierwsze próby produkcyjne na skale ponad domową ze szczególną dbałością o pozostawienie niezmienionego produktu końcowego. Próby trwały i ostatecznie udało się stworzyć powtarzalną produkcje w takiej ilości, którą można było sprzedać. Od już niemal 4 lat prowadzimy sprzedaż naszych produktów okolicznym klientom.
Wszystkie robione przez nas produkty wytwarzane są z mleka krowiego niepasteryzowanego i nie homogenizowanego. Mleko pozyskiwane jest od krów hodowanych w naszym gospodarstwie. Ogromną wagę przywiązujemy do jakości paszy jaką otrzymują zwierzęta oraz w jakich warunkach się znajdują. Jest to niezwykle istotne bo to jest pierwszy etap powstawania produktów, które później nasi klienci mogą kupić. Wysokiej jakości pasza powiązana z komfortowymi warunkami hodowli pozwala pozyskać surowiec, z którego można wyprodukować bardzo dobre sery.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Twaróg półtłusty 500g – Kaczamarek”

Polecamy zestawy produktów