Szparagi zielone bio pęczek ok 250g – Bio planet

10,00 

Brak w magazynie

Opis

Ze względu na to, że ich wypustki sięgają ponad ziemię, rośliny przechodzą fotosyntezę i zmieniają swój kolor na zielony. To najcieńsza i uznawana za najsmaczniejszą odmianę o wyrazistym smaku. Ze względu na delikatne i cienkie podłużne pędy nie trzeba ich obierać ze skóry. Stąd zachowują największą ilość właściwości odżywczych, które znajdują się tuż pod skórką.

Szparagi charakteryzują się dużą ilością składników mineralnych. Przede wszystkim zawierają potas, magnez, fosfor i duże ilości wapnia. Dodatkowo są bogactwem witamin: C, E, A, witamin z grupy B oraz dużą ilość błonnika. Zielone szparagi zawierają także chlorofil. Duża ilość kwasu foliowego to jedna z największych zalet tego warzywa, doskonale nadaje się dla kobiet w ciąży czy przy diecie leczącej niedokrwistość. Dodatkowo składniki zawarte w szparagach pomagają usuwać toksyny zbierające się w wątrobie. Szparagi zawierają także inulinę – węglowodan, który wspomaga wzrost pozytywnych w naszym organizmie bakterii. Zawarty w tych warzywach beta karoten wpływa na poprawę wyglądu skóry, włosów i paznokci.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Szparagi zielone bio pęczek ok 250g – Bio planet”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *