Opis
Brie to odmiana francuskiego sera podpuszczkowego wytwarzanego z krowiego mleka o delikatnej woni pleśni oraz dymu. Ma białą, aksamitną skórkę i biało-żółty miąższ o intensywnym smaku.
Ser pleśniowy to skarbnica łatwo przyswajalnego przez nasz organizm białka. Jest także cennym źródłem fosforu i wapnia które stanowią podstawowy budulec zębów oraz kości. Dlatego jadanie serów pleśniowych zalecane jest osobom, które są w trakcie rekonwalescencji po przebytych złamaniach lub pęknięciach kości.
W swoim składzie sery pleśniowe zawierają witaminy – witaminę A, witaminy z grupy B, witaminy D, E i K. Wszystkie z nich są również bogate w minerały – fosfor, magnez, potas, sód i wapń, czyli najważniejsze elektrolity naszego organizmu, odpowiadające za prawidłowy przebieg większości procesów w naszym organizmie, między innymi za prawidłową pracę mięśnia sercowego.
Sery pleśniowe zawierają również tyrozynę – ciekawy i szalenie pożądany przez organizm aminokwas. Tyrozyna poprawia nasze samopoczucie wprowadzając organizm w dobry stan! Zwiększa naszą wytrzymałość oraz niweluje stres i zmęczenie.
skład: mleko krowie, kultury bakterii mleczarskich, penicillium candidum
wytworzony z mleka termizowanego- najniższa możliwa temperatura pasteryzacji.
waga: ok 350g
Produkt jest sprzedawany na wagę. Dokładna cena zostanie obliczona po zważeniu. Ze względu na specyfikę produktu, waga końcowa może się nieznacznie różnić +-10% Dokładna cena będzie widoczna na karcie zamówienia na Twoim koncie lub pod linkiem przesłanym w mailu potwierdzającym zamówienie. W przypadku płatności przy odbiorze zapłacisz kwotę ustaloną w oparciu o rzeczywistą wagę produktów. W przypadku przedpłaty (przelew na konto lub płatności online), jeśli wystąpi niedopłata, będziesz mógł dokonać dopłaty u kierowcy bionitka.pl podczas odbioru zamówienia. W przypadku nadpłaty otrzymasz zwrot gotówką od kierowcy bionitka.pl lub przelewem na wskazane konto bankowe w ciągu maksymalnie trzech dni roboczych od zrealizowania zamówienia.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.