Ser dojrzewający typu gouda

16,00 80,00 

Ser dojrzewający typu holenderskiego to ser o średnio długim okresie dojrzewania i łagodnym lekko kwaskowym smaku.

Opis

Ten ser taki jest bogatym źródłem skoncentrowanego wapnia, białka i witaminy A. Dzięki wyjątkowemu smakowi, ser ten może być bazą do potraw lub występować solo w ramach tzw. deski serów.

Gospodarstwo Rolne Iwona i Michał Kaczmarek

Twaróg w naszej rodzinie jest praktycznie od zawsze. Ok 10 lat temu poczyniliśmy pierwsze próby produkcyjne na skale ponad domową ze szczególną dbałością o pozostawienie niezmienionego produktu końcowego. Próby trwały i ostatecznie udało się stworzyć powtarzalną produkcje w takiej ilości, którą można było sprzedać. Od już niemal 4 lat prowadzimy sprzedaż naszych produktów okolicznym klientom.
Wszystkie robione przez nas produkty wytwarzane są z mleka krowiego niepasteryzowanego i nie homogenizowanego. Mleko pozyskiwane jest od krów hodowanych w naszym gospodarstwie. Ogromną wagę przywiązujemy do jakości paszy jaką otrzymują zwierzęta oraz w jakich warunkach się znajdują. Jest to niezwykle istotne bo to jest pierwszy etap powstawania produktów, które później nasi klienci mogą kupić. Wysokiej jakości pasza powiązana z komfortowymi warunkami hodowli pozwala pozyskać surowiec, z którego można wyprodukować bardzo dobre sery.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Ser dojrzewający typu gouda”

Polecamy zestawy produktów