Ogonówka parzona – Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki

4,40 44,00 

Ogonówka parzona należy do wędlin bardzo delikatnych i soczystych.

Opis

Wyrób wędliniarski dla wybrednego konsumenta. Niewielki rozmiar tej wędliny, całkowicie pozbawionej tłuszczu, pozwala na krojenie apetycznych, plasterków świetnie nadających się na kanapki dla dzieci i dorosłych.  Szynka ta jest połączeniem walorów smakowych i dietetycznych. Szczególnie nadaje się dla osób z dietą wysokobiałkową. Produkt wykonany z peklowanego pojedynczego mięśnia tylnej szynki, bez tłuszczu. Szynka jest parzona a następnie tradycyjnie wędzona.

Bardzo krucha o wyrazistym smaku, podkreśla smak kanapek przygotowanych z jej udziałem. Charakterystyczna konsystencja i smak dla tego rodzaju wyrobu wędliniarskiego, ma rzesze swoich zwolenników.

Cała szynka waży ok. 1 kg.

Produkt jest sprzedawany na wagę. Dokładna cena zostanie obliczona po zważeniu. Ze względu na specyfikę produktu, waga końcowa może się nieznacznie różnić +-10%  Dokładna cena będzie widoczna na karcie zamówienia na Twoim koncie lub pod linkiem przesłanym w mailu potwierdzającym zamówienie. W przypadku płatności przy odbiorze zapłacisz kwotę ustaloną w oparciu o rzeczywistą wagę produktów. W przypadku przedpłaty (przelew na konto lub płatności online), jeśli wystąpi niedopłata, będziesz mógł dokonać dopłaty u kierowcy bionitka.pl podczas odbioru zamówienia. W przypadku nadpłaty otrzymasz zwrot gotówką od kierowcy bionitka.pl  lub przelewem na wskazane konto bankowe w ciągu maksymalnie trzech dni roboczych od zrealizowania zamówienia.

Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki

Przetwórnia mięsna powstała w 1975 roku natomiast w 2001 roku przeszła modernizację, w wyniku czego zakład został przystosowany do warunków i wymogów Unii Europejskiej. Zakład produkuje głównie na rynek lokalny. Surowiec do wyrobów nabywany jest od wielkopolskich rolników, co gwarantuje dobrą jakość mięsa. Generalną zasadą masarni jest wytwarzanie produktu naturalnego przy współudziale nowoczesnej technologii w oparciu o stare receptury i przepisy. Wieloletnie doświadczenie powoduje, że produkt ma znamiona produktu lokalnego i jest chętnie wybieranym przez klienta.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Ogonówka parzona – Tradycyjne Wyroby Alojzego Nitki”