Opis
Standardowy produkt z niestandardowego surowca. Powstaje podczas zmaślania śmietany. Podczas tego procesu powstaje masło i maślanka.
Masło jest bogatym źródłem witamin A, D i E. Jest również skarbnicą selenu, który wspiera tarczycę i układ odpornościowy.
Najlepsze z kromką świeżego chleba, lekko posolone. Do wszelkich kanapek, rozpuszczone na ciepłych grzankach. Także do wypieków i jajecznicy. Można z niego zrobić pyszne masła smakowe np. z czosnkiem, ziołami prowansalskimi, koperkiem.
Zawartość tłuszczu: 82%
Gospodarstwo Rolne Iwona i Michał Kaczmarek
Twaróg w naszej rodzinie jest praktycznie od zawsze. Ok 10 lat temu poczyniliśmy pierwsze próby produkcyjne na skale ponad domową ze szczególną dbałością o pozostawienie niezmienionego produktu końcowego. Próby trwały i ostatecznie udało się stworzyć powtarzalną produkcje w takiej ilości, którą można było sprzedać. Od już niemal 4 lat prowadzimy sprzedaż naszych produktów okolicznym klientom.
Wszystkie robione przez nas produkty wytwarzane są z mleka krowiego niepasteryzowanego i nie homogenizowanego. Mleko pozyskiwane jest od krów hodowanych w naszym gospodarstwie. Ogromną wagę przywiązujemy do jakości paszy jaką otrzymują zwierzęta oraz w jakich warunkach się znajdują. Jest to niezwykle istotne bo to jest pierwszy etap powstawania produktów, które później nasi klienci mogą kupić. Wysokiej jakości pasza powiązana z komfortowymi warunkami hodowli pozwala pozyskać surowiec, z którego można wyprodukować bardzo dobre sery.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.