Maranta – skrobia z korzenia BEZGLUTENOWA BIO 150 g – TERRASANA

14,90 

Brak w magazynie

Opis

Maranta trzcinowata jest dobrym środkiem wiążącym,  może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw:  klarownych  zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek , budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci.W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych.

Zaleca się mieszanie maranty trzcinowatej z zimnym płynem, a następnie dodanie mieszanki do gorącego płynu. Podgrzewa się potrawę tylko do momentu, aż zgęstnieje.
Do wypieków można użyć jej w ilości 10% całej objętości mąki.
Działa w  minusowych temperaturach i zapobiega tworzeniu się kryształków lodu w zamrażanych produktach.

skład: 100% maranta (skrobia z korzenia)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Maranta – skrobia z korzenia BEZGLUTENOWA BIO 150 g – TERRASANA”

Polecamy zestawy produktów