Opis
Świderki te wyrabiane są wyłącznie z ekologicznych mąk najwyższej jakości, w tym szlachetnej mąki kasztanowej mielonej tradycyjnie na kamiennych żarnach. Ten niedoceniony surowiec nie zyskał poza Italią zbyt wielu sympatyków, którzy ze względu na niewielką dostępność i dość wysoką cenę, częstokroć nie mieli okazji sięgnąć po ten fantastyczny wyrób uzyskiwany z przemiału kasztanów jadalnych. Z tego względu makarony kasztanowe – nawet we Włoszech – bardzo rzadko wytwarzane są na szeroką skalę. Inaczej jest we włoskich domach, gdzie mąka kasztanowa – szczególnie w okresie świątecznym – często dodawana jest do wszelkiego rodzaju ciast, raviolli no i oczywiście makaronów.
skład: semolina* (mąka z pszenicy durum), mąka kasztanowa* 13% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.