Opis

Kurki marynowane zwane inaczej „pieprznikiem jadalnym”, cenione są ze względu na swój aromat, smak oraz twardość i chrupkość owocników. Do spożycia zaleca się młode, zdrowe owocniki, które można przyrządzać na wiele sposobów. Są one doskonałym źródłem witaminy A w postaci karotenu (dlatego są pomarańczowe), a także znaczne ilości witamin B1 i B2. Pozostałe witaminy, w tym C, występują w śladowych ilościach. Kurki marynowane są także źródłem białka (pośredniego między białkiem zwierzęcym a roślinnym). Kurki występują zarówno w lasach liściastych jak i iglastych. W przetworach wykorzystywane są wyłącznie wyselekcjonowane grzyby – najwyższej jakości – z lasów, w których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne środki chemiczne. Dzięki temu mamy pewność, że nasze kurki marynowane są w pełni naturalne i zdrowe. Jakość produktów jest systematycznie kontrolowana przez jednostkę certyfikującą EKOGWARANCJA.

Ekologiczne kurki marynowane marki RUNOLAND dostępne są w wersji Premium, przygotowanej z myślą o zaspokojeniu najbardziej wymagających smakoszy runa leśnego.

 

skład: kurki* (Canthellarus cibarius) (50%), woda, ocet*, cukier trzcinowy*, cebula*, sól, marchew*, przyprawy* ( w tym gorczyca), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kurki marynowane Bio 300g”