Opis
Kiełki są bogatym źródłem składników pokarmowych witamin, aminokwasów (niezbędnych do budowy ludzkiego białka), błonnika, kwasów nukleinowych, chlorofilu i składników mineralnych.
Kiełki są lekkostrawne i dobrze przyswajane przez ludzki organizm, posiadają dużą wartość odżywczą, a przy tym są niskokaloryczne są również bogatym źródłem magnezu i potasu, które mają ogromny wpływ na nasz nastrój i dobrą formę.
Kiełki rzodkiewki mają smak pikantny, pieprzny. Chrupią i smakują jak rzodkiewka. Bogate w
witaminy.
Kiełki lucerny natomiast charakteryzują się delikatnym, subtelnym smakiem są fantastycznym źródłem żelaza i łatwo przyswajalnego białka. Przez Arabów nazwaną Alf-al-fa – ojciec wszelkiego pożywienia, szczególnie polecane wegetarianom. Doskonałe do kanapek i sałatek. Polecane w stanach wyczerpania.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.