Opis
Ta kiszonka świetnie nadaje się do jedzenia jako surówka a podgrzana na patelni, z odrobiną korzennych przypraw, stanowi samodzielne danie.
Z czasem, nabiera wyrazistości i staje się bardziej kwaśna.
SKŁAD:To kapusta kiszona według naszego autorskiego przepisu.
W wielkopolskiej tradycji, do kapusty, w trakcie kiszenia często dodawało się wody po gotowanych ziemniakach, co przyspieszało fermentację a także zwiększało ilość kwasu mlekowego aby kapusta mogła dłużej przetrwać. My poszliśmy o krok dalej i stworzyliśmy kapustę, kiszoną z ziemniakami puree a nieznaczny dodatek kminku jeszcze bardziej wzbogaca jej smak.
Kapusta biała, ziemniaki gotowane, puree 10%, kminek, sól.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.
Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty produkcji.
OPAKOWANIE:
Słoik 720ml, masa netto 600g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.