Opis
To kapusta kiszona według autorskiego przepisu.
Przepis na tą kapustę inspirowany jest gruzińskim sposobem kiszenia kapusty, którą w trakcie ubijania w beczce przekłada się warzywami w całości, burakiem, selerem i marchewką, my dołożyliśmy do niej jeszcze odrobinę czosnku, który świetnie komponuje się w tej kiszonce.
Ta kiszonka stanowi doskonały dodatek do obiadu na zimno a także jako dodatek do obiadu po podgrzaniu lub przesmażeniu, np na maśle.
Z czasem, nabiera wyrazistości i staje się bardziej kwaśna.
SKŁAD: Kapusta biała, seler, burak, marchew, czosnek, sól.
ALERGENY: Seler
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w temperaturze 2-8’C, po otwarciu należy spożyć w ciągu 14 dni.
Data przydatności do spożycia: 6 miesięcy od daty produkcji.
OPAKOWANIE:
Słoik 720ml, masa netto 600g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.