Fasolka czarna bio 500g

9,50 

Opis

Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.

Czarna fasola ma podobne walory odżywcze co inne rodzaje fasoli, jednak uważana jest za najzdrowszą ze strączkowych. To dzięki bardzo dużej zawartości błonnika oraz magnezu.

Czarna fasola jest znakomitym składnikiem codziennego menu, jest znacznie tańsza iż mięso czy ryby, a dostarcza więcej wartościowego białka. Szczególnie zalecana jest w diecie osób z chorobami sercowo-naczyniowymi oraz problemami z poziomem cukru we krwi, w tym cukrzycy typu 2.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Fasolka czarna bio 500g”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Polecamy zestawy produktów