Cukier kokosowy 500g

18,00 

Brak w magazynie

Opis

Cukier kokosowy, to najnowszy produkt otrzymywany z palmy kokosowej. Pozyskiwany ze słodkiego, wodnistego soku, uzyskiwanego z naciętych pąków kwiatowych. Wypływający sok jest zbierany, a następnie odstawiany aż do momentu odparowania nadmiaru wody, uzyskując w ten sposób gęsty płyn. Po jego filtracji, jest on w gotowany, aż do momentu wytrącenia się cukru. Następnie podlega on procesowi granulacji. Powstały granulat, ma brązowy, wręcz karmelowy kolor. Wielkością przewyższa te, występujące w standardowym cukrze białym. Cukier kokosowy charakteryzuje się łagodnym, karmelowym smakiem oraz niezwykle intensywnym i niepowtarzalnym aromatem! Organiczny cukier ze słodkiego soku z kwiatu kokosa.Cukier kokosowy polecany jest szczególnie diabetykom. Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci. Wzmocni osoby osłabione.

Cukier kokosowy:

– posiada 20x więcej potasu niż w miodzie
– posiada 10x więcej cynku, niż, w ogólnie uważanym za zdrowy, cukrze trzcinowym
– posiada ponad 5x więcej żelaza niż miód
– zawiera witaminę C
– zawiera też tiaminę, której nie zawiera żaden z uważanych za zdrowe cukrów, jak miód czy cukier trzcinowy
– ma niski indeks glikemiczny

skład: Cukier z kwiatu kokosu

Organiczny cukier z kwiatu kokosa to idealna alternatywa dla tradycyjnego cukru. Znakomity wręcz do słodzenia domowych deserów, musli, ciast czy ciasteczek, a także napojów i koktajli. Może być również używany do wyrobu odżywek proteinowych czy batonów energetycznych.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Cukier kokosowy 500g”