BIOnitka
Oliwny Raj

Oliwny Raj

Oliwny Raj. Bezpośredni importer i dystrybutor hiszpańskiej oliwy, wyłącznie rodzaju Extra Virgin. Firma ta sprzedaje oliwy jednoszczepowe produkowane z oliwek gatunku: Aqbequina, Picual, Cornicabra, Manzanilla oraz ich mieszanki. Importują oliwę od elitarnego producenta Casas de Hualdo, który tworzy swoją oliwę zgodnie z zasadą slow-food. Dzięki temu proces produkcji oliwy jest przemyślany w najdrobniejszych szczegółach. Oliwa ta powstaje z ogromną starannością pod stałym nadzorem doświadczonych elayotechników. A wszystko to z miłości do oliwy. Oliwy z młyna Casas de Hualdo są najlepsze przede wszystkim dlatego, że ludzie, którzy ją produkują robią to z pasji i miłości do oliwy. To po prostu ich sposób na życie. Dzięki temu właśnie oliwy z tego młyna, zagubionego gdzieś w centralnej części krainy Don Kichota są pyszne i bardzo wartościowe. To własnie pasja przekłada się na to, że oliwy te: - tworzone są zgodnie z zasadą slow-food - wyciskane są w ciągu maksymalnie 2-6 godzin od zbiorów owoców z drzewa - wyciskane wyłącznie na zimno i wyłącznie w sposób mechaniczny - proces produkcji oliwy jest przemyślany w najdrobniejszych szczegółach i monitorowany na każdym etapie - znajdują się w międzynarodowym katalogu FLOS OLEI najlepszych 500 oliw świata - corocznie nagradzane są na międzynarodowych festiwalach i w konkursach oliwnych Oliwa ta powstaje z ogromną starannością pod stałym nadzorem doświadczonych techników oliwnych- a wszystko to z miłości do oliwy. Proces produkcji oliwy jest przemyślany w najdrobniejszych szczegółach i monitorowany na każdym etapie: od posadzenia drzew w gaju oliwnym, przez zbiory oliwek, poprzez wyciśnięcie z nich soku, aż do zabutelkowania oliwy. Bez użycia chemii, bez żadnych dodatkowych zabiegów uzyskuje się 100% sok z oliwek. Oliwki w młynie Casas de Hualdo wyciskane są w ciągu maksymalnie 2-6 godzin od zbiorów owoców z drzewa. Oliwka jako owoc zawiera chlorofil i inne "zielone". Dzięki temu, że wyciskanie soku następuje zaraz po zebraniu nie ma degradacji czy pleśnienia owocu. Udaje się zachować ZAPACH, SMAK i wszelkie walory świeżo miażdżonej rośliny-owocu. Dzięki ekstrakcji wyłącznie na zimno (temperatura całego procesu nie przekracza 25°C!) i wyłącznie w sposób mechaniczny wartościowe związki chemiczne (witaminy, minerały, polifenole) zostają zamknięte w tłuszczu i butelce na dłużej. Oliwy od Casas de Hualdo pachną zielonym …tym zaskakują po otarciu butelki i po tym poznajemy ich jakość. Potwierdzeniem tej jakości są liczne nagrody i certyfikaty jakie oliwy te zdobywają na międzynarodowym forum. Od lat znajdują się w corocznie wydawanym katalogu „FLOS OLEI” najlepszych oliw świata. Ponadto w 2015 Reserva de Familia a w 2014r Picual znalazł się w pierwszej dwudziestce- TOP 20.

0

Twój koszyk