BIOnitka

Baking Bread

Pieczeniem zajęłam się kilka lat temu, na potrzeby swoje i swoich bliskich. Wszystkie składniki pochodzą od dostawców ekologicznej żywności. Mąka pochodzi z polskiego ekologicznego młyna, natomiast sól dodawana do chlebów to sól himalajska różowa lub sól niejodowana, naturalna - wydobywana na południu Włoch. Wypiek na wodzie źródlanej. Zakwas, na którym wypiekany jest chleb został wyhodowany w Krakowie w 1964 roku w rodzinie lubującej się w gotowaniu i pieczeniu potraw wszelakich. Od tego czasu jest rozmnażany i pielęgnowany przez wielu miłośników wypieków chlebowych. Jak to miłośnicy, dzielą się chętnie i zarażają pasją innych i tak zakwas trafił do Poznania do moich rąk. Z upływem lat chleb, który wyrabiam został dopracowany pod każdym względem, nie tylko smakowym ale również wizualnym. Zaczęłam piec dla znajomych i tak powstał Baking Bread. Zamów chleb i koniecznie zapełnij tym zapachem swój dom. SMACZNEGO.

0

Twój koszyk